Кабмін схвалив реорганізацію ДП «СхідГЗК» - його приєднають до «Енергоатому»

Перегляди: 1652

Кабінет Міністрів схвалив реорганізацію державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (Жовті Води, Дніпропетровська область) шляхом приєднання його до національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом».

Рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 10 липня, передають «Українські новини».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наголошується, що приєднання «СхідГЗК» до «Енергоатому» дозволить створити інтегровану інфраструктуру, яка буде включати в себе потужності з видобутку і переробки уранової сировини і генерації електроенергії атомними станціями.

Також «Енергоатом» отримає базу для цирконієвого виробництва, розвиток якого дасть можливість самостійно виробляти цирконієві комплектуючі для ядерного палива.

Постанову прийняли та відправили на доопрацювання.

При цьому представник президента Володимира Зеленського в кабміні Андрій Герус заявив, що приєднання «СхідГЗК» до «Енергоатому» повинно бути узгоджене з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

«Сьогодні уряд розглядав питання приєднання "СхідГЗК" до "Енергоатому". Там є технічний момент, що це приєднання повинно бути погоджено з ЄБРР, який має кредитну угоду з "Енергоатомом"», - сказав він.

Також Герус додав, що рішення необхідно прийняти з доопрацюванням, чи відкласти публікацію постанови Кабміну до його узгодження з ЄБРР.