На Кіровоградщині побудували 23 інклюзивно-ресурсні центри

Перегляди: 721

На Кіровоградщині побудували 23 інклюзивно-рисурсні центри: п'ять – у містах обласного значення, 14 – у районах та чотири – в об’єднаних територіальних громадах.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найближчим часом створять ще один інклюзивно-ресурсний центр в Новгородківському районі.

Кількість штатних працівників у створених інклюзивно-ресурсних центрах - 111 людей, заробітна плата їм виплачується за рахунок освітньої субвенції. До роботи залучили дефектологів, логопедів, психологів.

Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка готує практичних психологів, соціальних педагогів, які вивчають курси «Інклюзивна освіта» та «Інклюзивна педагогіка» і проходять стажування на базі закладів освіти області.

На базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» створили ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти, який проводить з педагогами закладів освіти курси, лекції, семінари, тренінги з питань сучасних підходів до формування ключових компетентностей учнів з особливими освітніми потребами, надає методичну допомогу фахівцям районних та міських інклюзивно-ресурсних центрів.