Проти кандидата з Кіровоградщини розповсюджують «чорнуху»: він ніби вимагає, щоб Україна вибачилась перед Росією

Перегляди: 4300

Кандидат у народні депутати у 100 окрузі (центр - Бобринець) Євгеній Лучков нібито закликає Україну визнати свою провину в розв’язанні війни на Донбасі.

Про це написало видання «Аргументум».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У матеріалі йдеться про те, що в селах округу висять листівки від імені Лучкова, у яких той закликає Україну вибачитися перед Росією: «Українці і росіяни - це братські народи, і ми повинні вміти пробачати один одному. Закликаю вас не вважати Російську Федерацію ворогом, адже до початку війни на Сході ми жили в злагоді та порозумінні».

Євгеній Лучков також нібито вважає, що українці мають бути вдячними Путіну: «Попередня влада заробила на війні мільйони, а наша армія так і не змогла подужати Росію. І не зможе, бо треба з розумом оцінювати власні сили. Ми взагалі повинні бути вдячними президенту РФ за те, що він не піддався на провокацію і не пішов захищати кордони своєї держави від наших неосвічених та непідготовлених добробатів до кінця».

«Аргументум» наводить ще одну цитату з листівки: «Так, ми не повернемо тих, хто загинув на полях цієї війні. Але, погодьтесь, їх ніхто не змушував на неї йти і піднімати зброю проти мирного населення Донбасу».

На сайті розміщені світлини, на яких видно агітки. Однак текст на них розібрати неможливо.

Євгеній Лучков у коментарі CBN заявив, що це - спрямований проти нього чорний піар.

«Годину тому побачив новину, в якій йдеться про мої начебто агітаційні матеріали з проросійськими закликами. Чесно кажучи, очікував подібні прояви чорного піару. Так що це передбачувано. Посміялися командою. Але юристи вже підготували відповідні заяви про вчинення злочинів», - сказав він.

Кому належить «Аргументум» та хто його адмініструє, невідомо.

Нагадаємо, Лучков просив CBN не писати та не передруковувати матеріали, в яких місцем його народження вказана Росія. «Вважаю, що в даному разі буде достатньо, якщо ваш інформаційний ресурс розмістить під рубрикою “Спростування” текст такого змісту (відповідно до даних ЦВК): “Народився 1980 року у селищі Забайкальськ Забайкальського району Читинської області”», – написав тоді в офіційному листі кандидат у народні депутати.

Перед цим у статті вказувалося: «Євгеній Лучков народився в Росії, а саме в селищі Забайкальськ Забайкальського району Читинської області».

На думку Лучкова, вживання його прізвища поруч зі словом «Росія» несе негативний контекст, оскільки ця країна нині виступає в ролі збройного агресора щодо України.

21 липня в Україні відбудуться парламентські вибори.