У Кропивницькому може з’явитися нове FM-радіо

Перегляди: 1144

Національна рада планує оголосити шість форматних радіоконкурсів, які загалом налічують 170 FM-частот.

Про це сказав член Національної ради Максим Онопрієнко, повідомляє прес-служба ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це перший за всі п'ять років настільки великий проект, який охоплює 23 області України, 41 частоту у 20 обласних центрах», – зазначив він.

Концепція конкурсів передбачає шість форматів: інформаційне мовлення, освітньо-розважальне, культурно-мистецьке, військово-патріотичне, місцеве мовлення і музично-розважальне мовлення.

На конкурс із розбудови інформаційного мовлення виставлять 36 FM-частот, зокрема в таких великих містах, як Київ, Ужгород, Івано-Франківськ, Одеса тощо. Це також і частоти на прикордонній території України і в районах «білих плям».

Освітні та розважальні передачі і музичні твори мають переважати в ефірі переможців конкурсу на освітньо-розважальне мовлення. Цей конкурс охоплює 38 FM-частот, зокрема в таких містах: Вінниця, Маріуполь, Житомир, Запоріжжя, Кропивницький, Львів, Миколаїв, Полтава , Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів.

«Я думаю, що це дуже цікаві для ринку конкурси, і сподіваюсь, що через них ми розбудуємо і Суспільне мовлення, і отримаємо розвиток наявних радіостанцій, і також з’являться нові цікаві, зокрема місцеві, радіостанції», – підсумував Максим Онопрієнко.