У Кропивницькому три дільниці перенесли на перший поверх для зручності людей з інвалідністю

Перегляди: 794

У Кропивницькому для зручності людей з інвалідністю перенесли три виборчі дільниці у міських школах із другого поверху на перший.

Про це CBN поінформували в прес-службі Громадянської мережі ОПОРА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На перший поверх перенесли виборчі дільниці з номерами 350831 (вул. Курортна, 1, НВО №32), 350879 (вул. Івана-Франка, 18, Балашівська гімназія), 350904 (вул. Вознесенська, 97, школа №30).

«По іншим дільницям будемо працювати, ми їх поставили на контроль. Адже частина приміщень не належить міськраді, і важко у стислий термін вплинути на перенесення дільниць», – зазначила начальниця управління апарату міськради Людмила Масло.

За словами громадського омбудсмена із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській області Євгена Гурницького, у Кропивницькому 11 дільниць знаходилися вище першого поверху.

«У червні я звернувся до міського голови Кропивницького з пропозицією провести робочу зустріч щодо перенесення виборчих дільниць. Згодом ми двічі виїздили на "проблемні" дільниці з секретарем міської ради міста Кропивницького Андрієм Табаловим, начальницею управління апарату міськради Людмилою Масло та регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Кіровоградській області Олегом Кошовим. Доступність виборчих дільниць – це проблема не лише людей з інвалідністю, а значно ширшого кола маломобільних людей. Наприклад, вагітних жінок та батьків з дитячими візками, людей поважного віку та людей, які отримали тимчасову травму та інших»,– наголосив Євген Гурницький.

Окрім Кропивницького, подібні проблеми є і в області. У Голованівському районі з 37 виборчих дільниць одна знаходиться вище першого поверху. В Устинівському районі з 23 виборчих дільниць - теж одна, 12 дільниць оснащені пандусом, 17 дільниць забезпечені кабінками для маломобільних людей. У Знам’янці з 23 виборчих дільниць три дільниці знаходяться вище першого поверху, 17 дільниць оснащені пандусом.

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради України відбудуться 21 липня.