На Кіровоградщину приїхав Перший віце-прем’єр-міністр (ФОТО)

Перегляди: 1883

Сьогодні, 15 липня, на Кіровоградщину з робочим візитом приїхав Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, передає кореспондент CBN.

Віце-прем’єр-міністр відвідав Новокостянтинівську шахту, де видобувають уранову руду, та взяв участь у нараді щодо шляхів реалізації інвестиційного проекту «Новокостянтинівська шахта. Розвиток виробничих потужностей».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Пройшовши інструктаж, Степан Кубів разом із делегацією спустився до шахти.

«Мене дуже вразила культура, безпека і професійність людей, які тут працюють. Я бачу, що ми можемо збільшити видобування, можемо покращити модернізацію засобів і покращити виробництво. Ми є конкурентною державою, яка може в комплексі забезпечити себе ядерним паливом для наших енергетичних блоків», – зазначив він.

Після інспектування шахти провели нараду з керівництвом Новокостянтинівської шахти ДП «СхідГЗК», де розповіли про інвестиційний проект «Новокостянтинівська шахта. Розвиток виробничих потужностей».

Загальна вартість реалізації проекту - 2,9 млрд грн. Власним коштом шахта профінансувала проект майже на 344 млн.

Якщо проект реалізують, то вже у 2021 році шахта зможе збільшити видобуток урану до 701 тонни на рік (у 2018 році видобуток становив 336 тонн). Завдяки проекту буде 200 нових робочих місць. Надходження до місцевого бюджету - близько 29,8 млн грн.