Для приєднання Нового до Кропивницького достатньо трьох місяців

Перегляди: 871

Міська влада Кропивницького підтримує бажання жителів селища Нового приєднатися до обласного центру і починає відпрацьовувати відповідний механізм.

Про це на прес-конференції сьогодні, 16 липня, заявив секретар міськради Андрій Табалов, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зробити це можна протягом трьох місяців, якщо буде бажання всіх сторін. Якщо процес запустити вже сьогодні, селищна рада опублікує рішення, потім його приймають депутати міськради та облдержадміністрація.

«Завершальним етапом буде рішення Новенської ради і нашої сесії, з моменту їх прийняття буде відбуватися юридичний процес припинення діяльності селищної ради як юридичної особи шляхом приєднання до ради Кропивницького», - роз'яснила керівниця юридичного управління міськради Марина Смаглюк.

Таким чином, з нового року селище Нове може стати структурним підрозділом міста. Голова Новенської ради стане старостою і ввійде у виконком міськради

«Нас об'єднує не тільки минуле. Але і плани, і майбутнє, і перспективи. Новенці з нами, вони хочуть об'єднуватись», - зазначив секретар міськради Андрій Табалов.

Нагадаємо, під час громадських зборів жителі селища Нового проголосували за приєднання до Кропивницького.