Смерть кропивничанина у сутичці з поліцією: версія рідних померлого

Перегляди: 7302

Син і невістка Олександра Собченка розповіли журналістам про смерть батька.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У смерті вони звинувачують поліцейських, оскільки самі були свідками події та бачили саме побиття.

За словами сина померлого Богдана Собченка, цього вечора вони з батьком були вдома, але хтось зателефонував, і батько терміново поїхав з дому.

«Я навіть не почув, що він поїхав, - розповів Богдан. - Невдовзі батько зателефонував і сказав, що його зупинили поліцейські біля повороту на Садову, та попросив мене привезти документи. Я зателефонував брату, який був зі своєю дівчиною поруч з місцем конфлікту. Ми приїхали всі разом і побачили, що його витягували з машини. Моя дружина підійшла до них, намагалася поговорити з патрульними, віддати документи та з’ясувати ситуацію, але вони сказали: "Хто ви такі? Ідіть звідси!" Один з патрульних пішов до машини за дубинкою, він почав нас бити – батька, мене, брата, дружину. На плечах брата та на дружині - сліди від дубинки. Мене затримали одразу. Я знімав інцидент на відео, телефон забрали, відео видалили. До речі, телефон я отримав лише вранці, ніхто не зізнавався, де він, поки на нього не зателефонували. Пристрій виявився у поліцейського з прізвищем Заніздра. Жоден з поліцейських не представився, нічого не говорили».

«Патрульні використовували перцеві балончики, на вулицю вибігли жителі сусідніх домів, почали кричати: "Що ви робите?!" Батько у цей час уже лежав у наручниках, але вони все одно продовжували його бити. Один з поліцейських сів йому на голову, інший добивав дубинкою», - додав він.

За словами невістки Ольги Собченко, її свекор не намагався чинити жодного опору поліцейським. Коли на нього нападали поліцейські, він просто відходив подалі, таким чином місце, де він упав, знаходиться в метрах десяти від його машини. Тільки коли в Олександра Собченка кров пішла через рот, поліцейські припинили бійню.

Дітям не давали викликати інший екіпаж поліції. Ольга розповіла, що «у батька вже посиніли губи, ми просили викликати "швидку", але поліцейські не реагували. Медиків викликали сусіди. Коли батьку було погано, вони його просто добивали. Поліцейські, які прибули згодом, намагалися надати йому допомогу, але він уже був мертвим».

На місці події лишилася пляма від крові.

Нагадаємо, під час сутички з поліцейськими в Кропивницькому помер 51-річний майор міліції у відставці Олександр Собченко.

За версією правоохоронців, він першим поліз у бійку.