У Кропивницькому помер колишній головний режисер обласного ТБ

Перегляди: 2943

Колишній головний режисер Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії Микола Горохов помер на 67 році життя.

Про це CBN повідомили його близькі друзі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Микола Горохов працював у обласній державній телерадіокомпанії на режисерських посадах з 1980 року з перервою, коли він переходив на роботу режисера-постановника обласного музично-драматичного театру ім. Кропивницького.

Створені Миколою Гороховим фільми про яскраві постаті в літературі й мистецтві, що їх дала Кіровоградщина, можна без натяжки зарахувати до творів телемистецтва. Такими були телевізійні портрети видатного українського поета Євгена Маланюка, заслуженого художника України Сергія Шаповалова, народного артиста України Анатолія Кривохижі та інших.

Значним творчим набутком Миколи Горохова став телефільм про розвиток національного хореографічного мистецтва «З благословення української Терпсихори», нагороджений дипломом та спеціальним призом Міжнародного телекінофоруму «Разом» у 2006 році та Почесною відзнакою Міністерства культури і мистецтв України «За досягнення в розвитку культури і мистецтв».

Покійний був режисером близько трьох десятків вистав на професійній сцені та низки постановок концертів у обласній філармонії, приурочених знаменним датам та святам.

Він - лауреат всеукраїнських і міжнародних фестивалів телерадіопрограм, таких як фестиваль телефільмів «Калинові острови», «Україна – рідний край» та міжнародний фестиваль «Мій рідний край», неодноразово нагороджувався почесними грамотами Державного комітету телебачення і радіомовлення України, грамотами обласної адміністрації й обласної ради.

Редакція CBN співчуває рідним та близьким Миколи Горохова.