У Кропивницькому представили онлайн-платформу, яка допоможе визначитися, за кого голосувати

Перегляди: 938

Сьогодні, 17 липня, громадська організація «Центр UA» представила онлайн-платформу «Вибори 2019: За кого голосувати?», передає кореспондент CBN.

У програмі представили ТОП-12 найпопулярніших партій за соціологічними дослідженнями. За словами регіональної координаторки ГО «Центр UA» в області Яни Сапожнікової, платформа створена для того, аби люди визначилися зі своєю політичною позицією й обрали за кого проголосувати.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На першій сторінці онлайн-платформи прописані ТОП-12 політичних партій. Окремо можна подивитися кожну позицію й дізнатися, чи підтримує її та чи інша партія. Також є тест, де можна дізнатися, яка політична партія більше вам підходить.

«Після проходження тесту ви побачите три політичні партії, які підходять вам за поглядами. Тест більше розрахований на молодь. У такий легкий спосіб вони зможуть сформувати свою політичну позицію», – зазначила Сапожнікова.

Вона наголосила, що онлайн-платформа працює не лише під час виборів, але й після них. У ній аналізуватимуть дії політичних партій.

«Часто відбувається так, що партії просто беруть проблемну соціологію і дивляться на ті тактичні питання, які турбують населення і виставляють це наперед у своїх публічних виступах. Люди здебільшого не читають, що саме партії вносять до партійних програм. Вони слухають те, що політики говорять по телебаченню. Виступ на політичних шоу не означає, що політик повинен виконувати те, що він колись казав по телебаченню», – додала Яна Сапожнікова.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбудуться парламентські вибори.