У Кропивницькому проект з дегазації твердих побутових відходів запрацював у тестовому режимі

Перегляди: 1006

У Кропивницькому проект з дегазації твердих побутових відходів запрацював у тестовому режимі.

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тестовий запуск потужного проекту компанія «Екостайл» здійснила в середині червня. Система дегазації дозволяє небезпечний газ метан перетворювати на електроенергію. Установка вирішує проблему забруднення повітря, мінімізує виділення неприємних запахів, попереджає виникнення пожеж. Повноцінний запуск установки запланували на 30 липня.

Міський голова Андрій Райкович каже, що такий проект був необхідний Кропивницькому.

«Такої роботи місто потребувало давно. Раніше сміттєвий полігон приносив багато незручностей жителям прилеглих територій. Сміття часто горіло, його розносили по околицях бродячі тварини, а найбільше дошкуляв неприємний запах. Тепер сміттєзвалище не горить, а легке сміття переробляють. Система з дегазації допоможе покращити екологічну ситуацію в місті», – зазначив він.

Також на полігоні, відколи його взяла в оренду компанія «Екостайл», відбулася низка змін. Площа накопичення відходів зменшилась з 18 до 7 га, а терміни експлуатації полігону продовжили до 10-15 років.

Тіло полігону утрамбовується спеціальною технікою, а окремі частини полігону проходять системну санацію. Також оновили сучасними сміттєвозами автопарк і удосконалили логістику збору твердих побутових відходів, а всі автомобілі «Екостайлу» обладнали GPS-навігацією.

Компанія встановила обладнання для переробки твердих побутових відходів без шкідливих викидів. Глобальна мета – звести захоронення відходів до нуля. На полігоні успішно затвердили виробництво біогумусу за допомогою каліфорнійських черв’яків.