На Кіровоградщині відзнаку #ДоступноРекомендує отримав заклад у Малій Висці

Перегляди: 1367

На Кіровоградщині першим отримав наліпку #ДоступноРекомендує заклад у Малій Висці.

Про це CBN розповіла директорка Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На початку тижня до Кропивнипцького завітала команда проекту «Доступно.UA», який протягом уже трьох років поширює ідею доступності міського простору та повноцінне включення людей з інвалідністю у життя суспільства.

На чолі з ініціатором проекту Дмитром Щебетюком команда, громадські активісти та журналісти Кропивницького перевірили, наскільки доступними для маломобільних груп населення міськрада, пошта, аптеки, Козачий острів та Дендропарк.

А потім Дмитро з командою на запрошення місцевої громади завітав у Малу Виску.

«І мусимо зізнатися, що містечко приємно дивує елементами безбар'єрністю. Пандуси до будівель міської та районної рад. Цілий проспект виведений в нуль. Звичайно, роботи ще достатньо, проте там вже є гарний орієнтир, на який мають рівнятися», - написали хлопці на сторінці Доступно.UA у Facebook.

А найдоступнішим в місті виявився супермаркет «Авілона».

«Вхід на одному рівні, широкі автоматичні двері, наявні контрастні позначки на рухомих елементах дверей і попереджаючі на нерухомих, велопарковка на вході», - відзначила команда проекту.