На Кіровоградщині влаштували рибальський турнір у пам’ять про загиблого АТОшника

Перегляди: 1023

Марія Староста, «Кіровоградська правда»

Рибальський турнір у пам’ять про загиблого героя України Юрія Коваленка влаштували спецпризначенці у Кропивницькому. За життя боєць був затятим рибалкою. Тож пом’янути побратима військові вирішили саме його улюбленою справою.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

– Він був «помішаний» на рибалці. Ми тоді тільки починали, ловили на годівнички з трьома гачками. Тоді була така снасть – волос, – розповідає товариш Коваленка. – Ось так ми сиділи, на свої три крючечка нічого не ловили, а він на свій волос справлявся так не погано. Юрій ще казав: «От я такий спеціаліст, скільки разів вам казав, а ви от все одно не ловите…» Тепер ми ловимо тільки на волос… Кожні вихідні у п’ятницю після роботи або в суботу зранку ми збиралися двома-трьома машинами і виїжджали на рибалку…

У день проведення турніру на березі річки вдосвіта зібралося близько сотні учасників – як військові, так і цивільні. Усіх об’єднало спільне захоплення. Серед тих, хто рано прокинувся, і Тетяна Латишева – титулована рибалка. Про неї «КП» вже розповідала.

– У мене навіть звання є! Я, між іншим, «Міс-мормишка-2018», – хизується жінка. – Я ще в зимовій риболовлі беру участь. Уже одинадцять років. І ось мені присвоїли таке звання.

Із Юрієм Коваленком жінка знайома не була. Але, каже, пишається його подвигом.

У 2014-му бойовий офіцер разом із побратимами потрапив під мінометний обстріл.

Товариші розповідають про Юрія – щойно випадала нагода, одразу їхали рибалити.

– Сьогоднішня риболовля – знакова. Саме в цьому місці в 2014 році у квітні-місяці ми виїхали на цю водойму порибалити. Хоча, скажу, не так порибалити, як відпочити, поговорити… Втім, так склалися обставини, що більше на риболовлю ми не їздили, – з сумом пригадує ще один військовослужбовець.

У цьогорічному турнірі участь узяли чотири десятки команд. Завдання – упіймати не хижака на один гачок. Для визначення переможця рибу зважували і відпускали. Найбільший улов видався у кропивницької команди «Ко» – 13 кілограмів 320 грамів.

Уперше турнір у пам’ять про Юрія Коваленка провели в 2016-му. Тоді участь узяли 16 команд. За чотири роки кількість охочих ставала більшою – сьогодні позмагатися рибалки приїздять із різних регіонів.