Смерть у сутичці з копами в Кропивницькому: правоохоронці порушили два кримінальні провадження

Перегляди: 1827

Порушені два кримінальні провадження щодо дій працівників поліції і щодо дій по відношенню до працівників поліції під час події, яка сталася близько 23:00 16 липня на вулиці Садовій у Кропивницькому.

Про це на прес-конференції сьогодні, 18 липня, заявив начальник ГУ НП в області Роман Козьяков, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив начальник патрульної поліції в області Антон Цюцюра, патрульні під час чергування проводили відеофіксацію. Силовики мають запис більше години двадцяти хвилин, протягом яких відбувалася подія. Вони знаходяться у патрульній поліції та передані до Державного бюро розслідувань.

«Те, що ви бачили на вчорашній день, - це інтерпретація сторони загиблого. Ми не претендуємо на щось неймовірне, а покажемо, як події розвивалися з моменту зупинки автомобілю і в подальшому», - зазначив Роман Козьяков.

Журналістам продемонстрували відрізок тривалістю близько 8 хвилин, на якому, за словами Антона Цюцюри, «ключові моменти розвитку ситуації».

Роман Козьяков звернув увагу журналістів на те, що на відео показана «природа того, що передувало діям поліції»: «Чому працівники патрульної поліції підійшли, як вони підходили, як вони спілкувались, як реагував громадянин і як розвивалися [події] в подальшому».

Начальник ГУ НП в області наголосив, що суд і громадськість нададуть оцінку діям усіх сторін конфлікту.

«Ми висловлюємо співчуття близьким. В рамках кримінального провадження буде дана оцінка діям як працівників поліції, так і тим, які прибули, і діяли, і усвідомлювали, що вони спілкуються з представниками поліції, які виконують свої обов'язки», - сказав Роман Козьяков.

Нагадаємо, під час сутички з поліцейськими в Кропивницькому помер 51-річний майор міліції у відставці Олександр Собченко.

За версією правоохоронців, він першим поліз у бійку. Родичі покійного стверджують, що винні поліцейські.

Роман Козьяков заявив, що судмедекспертиза тілесних ушкоджень у покійного не виявила.