У Кропивницькому водоканалі не вистачає робітників

Перегляди: 687

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обласне комунальне виробниче підприємство «Дніпро – Кіровоград» відчуває нестачу кваліфікованих робітників.

Про це CBN поінформували в прес-службі водоканалу.

На сьогоднішній день на підприємстві 186 вакансій і 172 з них – робітничі.

«З початку року ми прийняли на роботу 100 працівників, але при цьому звільнилися 120, – говорить провідний інженер служби кадрового забезпечення ОКВП «Дніпро – Кіровоград» Надія Зеленько. – Така динаміка спостерігається протягом останніх п'яти років – звільняється приблизно на 20-25 робітників більше, ніж влаштовується».

У водоканалі кажуть, особливо відчувається брак кваліфікованих слюсарів, електрогазозварювальників, електромонтерів, машиністів екскаватора. У більшості люди звільняються за власним бажанням, мотивують недостатньою заробітною платою.

«Звільняються, в основному, люди працездатного віку – від тридцяти до п’ятдесяти років. Їдуть за кордон або переходять на більш високооплачувану роботу», – каже вона.

Як зазначає генеральний директор підприємства Роман Ілик, комунальне підприємство не має змоги платити такі ж зарплати, як приватні структури. Але і в цій ситуації на підприємстві намагаються заохотити працівників, залучити кваліфіковані кадри та утримати їх.

«Крім основної зарплатні намагаємося відшукувати кошти на надбавки робітникам за стаж та за кваліфікацію, або ж розподілити вільні ставки на інших працівників», – говорить Роман Ілик.

З питань працевлаштування на підприємство звертайтеся до служби кадрового забезпечення за номером (0522) 33-21-38 або ж до міськрайонних філій Кіровоградського обласного центру зайнятості, де є вся інформація по вакансіям та розмірам окладів.