У Кропивницькому знайшли джерело смороду

Перегляди: 2135

Сьогодні, 19 липня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович зібрав термінову нараду стосовно причини неприємного запаху в місті, передає кореспондент CBN.

Неприємний запах з’явився в місті через те, що фермер Андрій Таровик удобрював поле курячим послідом, яке він придбав на птахофабриці, яка знаходиться у селі Вільне.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Курячий послід, він необроблений, не сухий. Від нього смердить так сильно, що навіть було чутно мені через протигаз», – зазначив на нараді начальник спецінспекції міста Андрій Максюта.

На самому полі екологи взяли на аналіз ґрунт, а працівники лабораторного центру перевірили повітря. Також перевірили два поля, які знаходилися поряд.

«В міську раду почали надходити скарги ще наприкінці минулого тижня. На території міста ми вже перевірили всі можливі установи, які могли б давати такий неприємний запах. Люди особливо скаржилися з районів Попова, Жадова, Юрія Коваленка та Великої Балки. Вчора ми приїхали у Вільне, де і знайшли це місце, з якого йде такий запах», – зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко.

«Скільки там повинно бути курей, щоб вийшло так багато посліду? Ми повинні розуміти, який матеріал на полях. Переперевірте, в яких кількостях завезено це добриво. Перевірте, чи це взагалі добриво, чи, можливо, це зробили просто зачистку каналізації!» – зазначив Андрій Райкович.

Питання контролюватимуть міська paда тa пpaцівники управління ДСНС.