Кропивничанин виборов срібло на юніорському чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Перегляди: 1415

У шведському Бурасі сьогодні завершився чемпіонат Європи з легкої атлетики серед юніорів, повідомляє кореспондент CBN.

Кіровоградщину тут представляв вихованець кропивницької СДЮСШОР-2, бронзовий призер юнацьких Олімпійських ігор в Буенос-Айресі Олег Дорощук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фінальні змагання зі стрибків у висоту відбувалися сьогодні, 21 липня. Підопічний Геннадія Здітовецького знову підтвердив свій високий потенціал, здобувши срібну нагороду європейської юніорської першості. Наш спортсмен з першої спроби взяв два метри, а потім і 205 см. Згодом змусив трохи похвилюватися на висоті 209 см, яку взяв з другої спроби. Потім Олег Дорощук з першої спроби злетів на 212 см, а потім і 214 см. Саме цей стрибок кропивничанина у підсумку став срібним.

Надалі учень Геннадія Здітовецького намагався підкорити 216 і 218 см, але цього разу планка Олегу не піддалася. Переможцем став бельгієць Томас Кармой з результатом 222 см. Бронзу здобув фінський спортсмен Матіла Арту зі стрибком на 212 см.

Олег Дорощук і його тренер Геннадій Здітовецький до бронзи юнацької Олімпіади та срібла юнацької європейської першості тепер додали срібну медаль вже на європейському юніорському рівні.

Кропивницький стрибун у висоту зробив свій срібний внесок у загальнокомандне четверте місце збірної України в Бурасі. В активі українських юніорів на чемпіонаті Європи чотири золотих та дві срібні медалі.