Полiцiя Кіровоградщини отримала 45 повiдомлень про можливi порушення виборчого законодавства

Перегляди: 877

Станом на 20:00 до полiцiї областi надiйшло 45 повiдомлень про можливi порушення виборчого законодавства.

Про це CBN поiнформували в ГУ НП в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Iз загальної кiлькостi 16 повiдомлень стосувалися незаконної агiтацiї, три - неточностей у списках виборцiв, чотири - видачi бюлетенiв без надання документiв, два - винесення бюлетеня за межi дiльницi, одне - пiдкупу виборцiв, одне - псування бюлетеня та iнших порушень.

За чотирма фактами виявлених правопорушень iнформацiю внесли до Єдиного реєстру досудових розслiдувань за ч. 1 та ч. 2 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумi, голосування виборцем, учасником референдуму бiльше нiж один раз) Кримiнального кодексу України.

Склали два адмiнiстративних протоколи за ст. 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом мiсцях або поява у громадських мiсцях у п'яному виглядi) та за ст. 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агiтацiї, агiтацiя в день проведення референдуму) КУпАП.

Полiцейськi продовжують нести службу у посиленому режимi.