Рух «Чесно» зафіксував найбільше порушень у 99 окрузі

Перегляди: 1266

Представники руху «Чесно» в Кіровоградській області зафіксували факти порушення виборчого законодавства у всіх п’яти виборчих округах.

Про них розповіла координатор руху в Кіровоградській області Любов Лук’янцева сьогодні, 21 липня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Лук’янцевої, на багатьох дільницях інформаційні плакати покладені на столі, й лише один висить.

На виборчій дільниці №350911 робота розпочалася на 15 хвилин пізніше часу, визначеного законодавством.

У школі №19 залишили в сейфі по 364 бюлетенів з кожного виду виборів, хоча їх треба було видати на руки членам комісії.

В обласному госпіталі медики допомагали людям голосувати, а за законом це можуть робити лише інші виборці. Крім того, спостерігачу заборонили робити фотозйомку. А також представник поліції був у приміщенні для голосування.

У 102 окрузі теж на спецдільниці члени комісії в палатах знайшли багато агітаційної продукції.

У 100 окрузі, у селі Веселівка, зафіксували спробу видати бюлетень без паспорта, а також видали бюлетені за пенсійним та водійським посвідченнями.

За словами Любові Лук’янцевої, явка виборців нижча, ніж на попередніх виборах. Так, у 24-й школі у Кропивницькому дві виборчі дільниці – одну з них перенесли з дитячої обласної лікарні. Виборці відмовляються підніматися на другий поверх, де розташували дільницю, через стан здоров’я.

Нагадаємо, сьогодні, 21 липня, в Україні відбуваються парламентські вибори.