Кропивничан запрошують узяти участь в анкетуванні про якісні культурні послуги

Перегляди: 785

Кропивничани ще можуть встигнути пройти анкетування, аби отримувати більш якісні і доступні культурні послуги.

Для цього треба заповнити електронну анкету, а також, по можливості, поширити анкету серед родичів, друзів, колег, знайомих, повідомили CBN у прес-службі міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Директорат стратегічного планування та європейської інтеграції Мінкульту обіцяє використати данні під час розробки мінімального стандарту забезпечення громадян культурними послугами. Тобто чиновники мають намір визначити перелік, зміст та обсяг культурних послуг, що надаватимуться громадянам на безоплатній основі.

В травні цього року Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо реалізації Концепції реформування системи забезпечення населення культурними послугами.

До лютого 2020 року передбачається модернізувати наявну інфраструктуру для створення в тому числі функціонально та організаційно нових моделей закладів культури, які б задовольняли потреби різних груп споживачів, в тому числі молоді.

В кабміні прогнозують, що бюджетні кошти у сферу культури залучатимуться у вигляді субвенцій з держбюджету, Державного фонду регіонального розвитку, Українського культурного фонду.