На Кіровоградщині спостерігачі зафіксували переписування протоколу членами ДВК

Перегляди: 1372

В окрузі № 102 (центр – місто Знам’янка) члени дільничної виборчої комісії № 350532 (село Ясинуватка Олександрівського району) переписували протокол в приміщенні окружної виборчої комісії.

Про це CBN поінформували в Громадянській мережі ОПОРА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідну ситуацію зафіксували спостерігачі. Члени ДВК підтвердили, що вносять правки у протокол. Спостерігачі за даним фактом написали заяву в поліцію.

Згідно з п. 1 ст. 91 Закону України «Про вибори народних депутатів України» дільнична виборча комісія на своєму засіданні складає протокол про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці в загальнодержавному виборчому окрузі в межах одномандатного виборчого округу та протокол про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці в одномандатному виборчому окрузі за формами, встановленими Центральною виборчого комісією не пізніш як за двадцять два дні до дня голосування.

За підробку або незаконне виготовлення, використання або зберігання незаконно виготовлених чи підроблених виборчих документів передбачена кримінальна відповідальність – частина 2 статті 158 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора, 21 липня, в Українi пройшли дострокoвi парламeнтськi вибoри.