У двох округах Кіровоградщини зафіксували масові порушення в окружних та дільничних комісіях (ВІДЕО)

Перегляди: 1041

На Кіровоградщині у 102 та 103 виборчих округах - Знам'янці та Олександрії - масово переписували протоколи.

Про це у прес-центрі CBN сьогодні, 22 липня, розповіла координаторка спостереження громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Зоя Лебідь, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Згідно з законом, на засіданні ОВК розглядається протокол ДВК і виноситься рішення про направлення його на доопрацювання, наприклад, через невідповідність даних, які вносяться в електронну систему, з тими, що записані у протоколах.

ОВК цього не робить, як і не повертаються представники ДВК на дільниці і не проводять засідання щодо уточнення даних. Натомість вони переписують протоколи з мокрими печатками у коридорах ОВК.

https://www.youtube.com/watch?v=7r2XKo8D2x8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0bHk9fPFg6FOrJH51js0n453CcUjm0C8aFKx985LPBbsvsRyo2quzOCW4

«Відбуваються два порушення. З боку ОВК, які не розглядають протоколи, не відправляють на уточнення і не вносять події у свій загальний протокол. І з боку дільничних виборчих комісій, які винесли печатку і переписують протоколи на території окружної виборчої комісії», - роз'яснила Зоя Лебідь.

Нагадаємо, вчора, 21 липня, в Україні відбулися парламентські вибори.