На Кіровоградщині почався місячник знищення амброзії, білого метелика та повитиці

Перегляди: 1169

Американський білий метелик - шкідник, що уражає рослини в усі фази розвитку культур. Найулюбленішими для нього є шовковиця, клен американський, айва, бузина, вишня, груша, виноград, волоський горіх, слива, хміль, яблуня.

З 22 липня по 22 серпня в області триватиме місячник знищення вогнищ американського білого метелика, амброзії полинолистої та повитиці польової.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідне розпорядження видала т. в. о. голови обласної державної адміністрації Світлана Лобанова 19 липня, повідомили CBN у прес-службі Держпродспоживслужби в області.

«На виконання цього документа протягом першого тижня місячника мають бути проведені організовані райдержадміністраціями, органами місцевого самоврядування роз’яснювальні семінари-навчання для сільських голів, начальників житлово-експлуатаційних об’єднань, голів квартальних комітетів, землевласників та землекористувачів з питань здійснення боротьби з шкідливими організмами за участю спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. Також необхідно організувати роботу та вжити невідкладні заходи щодо локалізації та ліквідації вогнищ шкідників», - сказано у повідомленні.

Повитиця польова - рослина-паразит.

Виконавцями розпорядження визначені виробничі підрозділи регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» та Служба автомобільних доріг в області.

Про виконання розпорядження Держпродспоживслужба області прозвітує до 30 вересня 2019 року.