У Кропивницькому майже 50 дітей чекають на нові родини

Перегляди: 909

Майже 50 дітей у Кропивницькому чекають, поки у них з’являться родини.

Про це на прес-конференції сьогодні, 23 липня, розповіла начальник управління з питань захисту прав дітей міськради Кропивницького Тетяна Тимоховська, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, наразі 369 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування знаходяться на первинному обліку управління. 89 відсотків цих дітей виховуються в сім’ях. Проте залишаються дітки, які ще не живуть у нових сім'ях.

Отже кропивничан, хто не до кінця реалізував свій батьківський потенціал, запрошують замислитися про прийомне батьківство. Асоціація жінок «Дія» та громадська організація «Відповідальне батьківство» започаткували безстроковий проект «Діти, народжені серцем».

Разом з управлінням з питань захисту прав дітей вони запрошують охочих до спілкування.

На сайті міськради у розділі «Управління з питань захисту прав дітей» є сторінка «Діти шукають родину», де наразі розміщені фото 34 хлопчика та дівчинки, які залишились без батьківського піклування і яким дуже потрібне родинне тепло.

ГО «Відповідальне батьківство» запрошує щосереди до себе. З 17:00 до 19:00 за адресою Кропивницький, площа Богдана Хмельницького, Будинок побуту, шостий поверх, в офісі 605 готові спілкуватися батьки, які мають прийомних дітей. Контактний телефон: 099-36-134-91.

Крім того, громадська організація запрошує усіх батьків Кропивницького у Школу відповідального батьківства.

«Дві головні речі, які повинні знати, майбутні опікуни чи батьки. Перше, вам необхідно навчатися, навчатися постійно. Психологічна травма, яку перенесли діти, позначається на усіх сферах розвитку дитини. Якщо на це не звертати увагу, не знати, відкидати, будуть великі проблеми з вихованням. Друге, обов'язково спілкуватися з такими, як ви, але які попереду і мають успішний досвід», - розповіла голова ГО «Відповідальне батьківство» Юлія Холодовська.

Нагадаємо, у Кропивницькому є три дитячих будинки сімейного типу, де живуть 25 дітей. Ще у 27 прийомних сім'ях виховуються 39 дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування.