Винуватця смороду в Кропивницькому притягнули до адміністративної відповідальності

Перегляди: 1012

Фахівці Держпродспоживслужби в області провели обстеження підприємств Кропивницького району, чия діяльність могла викликати сморід, від якого майже тиждень страждали кропивничани.

Про це CBN поінформували у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

в Кіровоградській області.

Причиною розповсюдження смороду могло стати внесення фермером у грунт неперероблених продуктів тваринного походження, придбаних у філії Кіровського ПАТ «Агрохолдинг Авангард» з села Вольне.

Фахівці провели позапланову перевірку підприємства та виявили порушення у поводженні з побічними продуктами тваринного походження, не призначеними для споживання людиною.

Крім того, ці відходи продали з порушенням вимог чинного законодавства.

Відповідні служби провели засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кропивницькій РДА, рішенням якої господарствам, які займаються утриманням тварин, заборонили вивозити неперероблені продукти тваринного походження на сільськогосподарські угіддя Кропивницького району.

Керівника підприємства притягнули до адміністративної відповідальності, а також склали припис про усунення виявлених порушень.

Учора начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко заявив, що у досліджених експертами зразках повітря по місту фактичний вміст оксиду вуглецю, ангідриду сірчистого, азоту діоксину та аміаку відповідає вимогам «Гранично допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць».

Міський голова Андрій Райкович дав доручення перевірити, з чого насправді складаються добрива, які фермер розкидав на полях.