Для кропивницької лікарні придбають обладнання, якого немає в жодному медзакладі Кіровоградщини

Перегляди: 1483

У Кропивницькому пiдбили пiдсумки десятого Великоднього благодiйного аукцiону і визначилися, що придбають на зібрані кошти.

Про це CBN повідомила директор обласного художнього музею Тетяна Ткаченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Розпочали захiд у квітні, завершили 1 липня.

Пропонували понад пiвсотнi картин мiсцевих художникiв та аматорiв. Крiм того, цього року вперше встановили скриньку для пожертв та вiдкрили картку Монобанку.

На понад 85 тисяч гривень придбають обладнання для мiської лiкарнi швидкої медичної допомоги. Зокрема, куплять комплект обладнання та iнструментiв, які дозволять без оперативного втручання вилучати каменi з сечоводу. Подiбного обладнання немає в жоднiй лiкарнi областi.

«Ми обрали для себе те ургентне урологічне обладнання, яке буде потрібне для цілодобової роботи лікарні. Це урологічний уретротом, урологічний апарат, який буде розсікати стріктори сечовика. Також обрали два хірургічні відсмоктувачі в операційну і дві переносні бактерицидні лампи. Це те обладнання, яке входить в суму, яку зібрали на благодійному аукціоні і однозначно це обладнання буде цілеспрямовано працювати і в урологічній, і в хірургічній, і в реанімаційній клініках», - прокоментував головний лікар лікарні швидкої медичної допомоги Руслан Іванов.

«Те обладнання, яке найбільш дороговартісне, ми можемо очікувати до двох місяців, оскільки його на замовлення збирають, виготовляють і доставляють з Німеччини. А стосовно ламп і самих відсосів, то їх відправляють, як тільки ми проплатимо. Але офіційно передачу ми будемо робити всього разом», - додала Тетяна Ткаченко.