Кропивницький може отримати план нової системи теплозабезпечення за рахунок США

Перегляди: 988

Кропивницький може отримати можливість не витрачати з міського бюджету кошти на розробку нової системи теплозабезпечення.

У березні керівництво міста зустрічалось з керівником проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Енергетична безпека» Майклом Хейні, розповів CBN заступник міського голови Андрій Паливода.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йшла про розбалансування системи теплозабезпечення міста. Представника Агентства США з міжнародного розвитку вразив стан теплосистеми в Кропивницькому. За його словами, в інших містах автономне опалення займає 40 відсотків теплосистем, а не 65-70 відсотків, як у нас.

«Ми будемо вдячні за будь-яку допомогу з боку Агентства: чи то на етапі проектування нової системи теплозабезпечення, чи то на етапі запровадження. Свою зацікавленість у наданні допомоги USAID продемонструвало. Остаточний результат ми отримаємо найближчим часом», - розповів заступник міського голови.

Розроблятиме план системи теплозабезпечення Інститут промислової екології, який уже займався аналізом системи та пропонував варіанти розбудови теплогенерації обласного центру.