У 8 районах Кiровоградщини зросла кiлькiсть хворих на туберкульоз

Перегляди: 1424

Захворюванiсть туберкульозом органiв дихання у 2018 роцi становила 62,5 одиницi на 100 тисяч населення, що на 6% нижче, нiж попереднього року.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Однак, у порiвняннi iз загальнодержавними показниками, область займає друге мiсце по Українi. Всього за 2018 рiк зареєстрували майже 600 випадкiв вперше дiагностованого туберкульозу, з них 13 - у дiтей.

Торiк рiст захворюваностi вiдбувся у Компанiївському, Онуфрiївському, Гайворонському, Благовiщенському, Голованiвському, Устинiвському, Маловискiвському, Олександрiйському районах.

Одна з причин поширення захворюваностi в областi - недостатнiй рiвень охоплення населення обстеженням на первиннiй ланцi. Ускладнює ситуацiю й те, що працює лише один з чотирьох пересувних флюорографiв. Решта потребує ремонту. Тому для врегулювання цього питання розглянули пропозицiю щодо можливого залучення мiсцевих органiв влади до придбання хоча б трьох мобiльних флюорографiв за принципом спiвфiнансування з мiсцевих бюджетiв.