Керівництво ФК «Олександрія» відзвітувало про готовність до нового сезону

Перегляди: 1003

Сьогодні, 25 липня, у Будинку Футболу культурно-спортивного комплексу «Ніка» відбулася прес-конференція керівників ФК «Олександрія» та головного тренера команди Володимира Шарана, повідомляє кореспондент СВN.

Президент клубу Сергій Кузьменко на початку зазначив, що потрібно не тільки мріяти, але й поступово рухатися до втілення своїх мрій у життя. Саме це протягом останніх років робили в ФК «Олександрія». За доволі не тривалий період вдалося створити команду, яка тричі грала на попередніх стадіях Ліги Європи й досягла значного успіху в своїй історії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вже в вересні ФК «Олександрія», який здобув бронзу в минулому чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги, стартує в груповому етапі Ліги Європи. Через відсутність в нашому регіоні якісних готелів та сучасного аеропорту, який би розміщувався недалеко від Олександрії, УЄФА не дозволив проводити матчі групового етапу Ліги Європи на культурно-спортивному комплексі «Ніка». За словами Сергія Кузьменка, домашні єврокубкові поєдинки ФК «Олександрія» гратиме у Львові. Перемовини з цього приводу з керівництвом «Арени Львів» вже провів директор клубу Дмитро Кітаєв, який відзначив, що олександрійців із радістю готові прийняти в місті Лева.

Для вболівальників Кіровоградщини, які хочуть підтримати олександрійську команду безпосередньо у Львові, створять всі належні умови та повернуть компенсовані витрати.

Для того, щоб гідно представити Україну на європейському рівні, ФК «Олександрія» провів змістовні та продуктивні навчально-тренувальні збори в Нідерландах та Болгарії. Вдалося зміцнити склад команди тими виконавцями, які підходили під ігрову модель тренерського штабу. Новачків презентували сьогодні представникам мас-медіа. Сергій Кузьменко та Володимир Шаран вручили їм футболки та побажали успіхів в олександрійській футбольній сім’ї захисникові Денису Мирошниченку (попередній клуб львівські «Карпати»), півзахиснику Максиму Третьякову ( попередній клуб словацький ДАК), півзахиснику Валерію Лучкевичу, який остаточно перейшов до «Олександрії» із бельгійського «Стандарту», та форварду Денису Безбородьку (попередній клуб чернігівська «Десна»).

Головний тренер олександрійської команди Володимир Шаран подякував керівництву клубу за можливість провести гарну підготовку в прекрасних умовах. Рівень суперників на зборах в Нідерландах, де наші земляки переграли бельгійський «Андерлехт» - 2:1, «АЗ Алкмаар» - 3:0, німецький «Дуйсбург» - 2:1, розійшлися миром із бельгійським «Стандартом» - 2:2 і поступилися німецькому «Юрдінгену» -3:4, був найкращим із всіх українських клубів. Гра проти голландських та бельгійських грандів додала впевненості напередодні серйозних майбутніх випробувань.

Матчі на болгарському зборі, проти кіпрського АЕЛа – 0:2, македонського «Бореца» - 1:0 та туркменського «Алтин Асиру» - 5:0, були потрібними та інформативними. Наразі, комплектація команди не завершена, адже потрібен, ще досвідчений центральний захисник. Цю проблему може вирішити легіонер, який долучиться до команди найближчим часом.

На питання журналістів, чи витримає команда важке турнірне навантаження, Володимир Шаран відповів, що тут велика надія на молодь, яка повинна проявити себе під час таких непростих випробувань. Тим більше, що зараз у складі є відразу два чемпіони світу U-20 Кирило Дришлюк та Денис Устименко, а срібло минулого чемпіонату гравців молодіжного складу додає оптимізму.

Допомагатиме Володимиру Шарану в головній команді вже колишній наставник молодіжки Андрій Купцов, а «Олександрію» U-21 очолив Олександр Ломко. Президент клубу Сергій Кузьменко каже, що хоче побачити гру, яка б порадувала вболівальників. Тренер Володимир Шаран зазначив, що зараз всі його думки пов’язані з 31 липня, коли в першому турі Української Прем’єр-Ліги його підопічні будуть приймати на КСК «Ніка» донецький «Шахтар».

В кінці прес-конференції Сергій Кузьменко відповів на особисті питання й зазначив, що тепер може трохи перепочити й зосередитися лише на функціях президента ФК «Олександрія». За його словами, ця робота не менш цікава та відповідальна ніж попередні, адже потрібно тримати високо підняту планку результатів й не зупинятися на досягнутому.