Кіровоградщина отримає 30 мільйонів на житло для дітей-сиріт

Перегляди: 756

У 2019 році Кіровоградська область отримає з держбюджету 30 млн грн субвенції на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дитячі будинки сімейного типу.

Про це під час селекторної наради повідомила в. о. голови облдержадміністрації Світлана Лобанова, передає CBN з посиланням на прес-службу ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вона наголосила, що у 2017 році на будівництво чи придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з державного бюджету області виділили 6,2 млн грн. За рахунок цих коштів придбали три будинки для дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та соціальне житло для п’ятьох дітей-сиріт.

Торік область отримала вже 22,8 млн грн, за які придбали чотири будинки для створення ДБСТ, 69 квартир або будинків для дітей-сиріт.

На сьогодні, наголосила Світлана Лобанова, у семи придбаних для дитячих будинків сімейного типу приміщеннях проживають і виховуються 54 дитини. У 11 квартирах, придбаних як соціально житло, проживають 11 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, 69 житлових об'єктів передали у власність.