На Кіровоградщині через перехід до Православної церкви України розкололося село (ФОТО)

Перегляди: 2557

До складу Чечеліївської сільради входять села Чечеліївка та Олександрівка, кількість населення - 1290 чоловік.

Громада села Чечеліївка розділилася на два табори через перехід з Української Православної Церкви Московського патріархату до Православної Церкви України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З цього приводу в селі вчора, 25 липня, відбулися збори за участі делегації з обласного центру на чолі з першим заступником голови ОДА Сергієм Коваленком, повідомляє кореспондент CBN.

Є два офіційні документи - протоколи зборів релігійних громад. Перший датований 29 січня 2019 року. В ньому сказано, що релігійна громада УПЦ складається з п’яти осіб. Натомість у другому (від 1 березня) - про створення громади ПЦУ - йдеться про 97 чоловік.

Сергій Коваленко наголосив, що комісія, яка прибула з Кропивницького, не підтримує жодну зі сторін. «Головне наше завдання - розібратися в ситуації», - сказав він.

Члени комісії вислухали прихильників УПЦ та ПЦУ. «Нам потрібен час, щоб проаналізувати все», - зазначив перший заступник голови ОДА.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Софійському соборі Києва відбувся об’єднавчий собор. Перед собором самоліквідувалися Українська автокефальна православна церква та Українська православна церква Київського патріархату. Ієрархи цих церков за участі двох ієрархів Української православної церкви Московського патріархату створили Православну Церкву України. Шляхом голосування новим предстоятелем обрали Епіфанія з титулом Митрополит Київський і всієї України.

9 січня 2019 року всі єпископи на синоді Вселенського патріархату поставили свої підписи під Томосом – документом, який надав Православній Церкві України автокефалію.

Текстовий репортаж про події в Чечеліївці читайте згодом на CBN, а відео дивіться у випуску новин на телеканалі «Вітер».