У центрі Кропивницького люди безкоштовно перевірялись на гепатит (ФОТО)

Перегляди: 1062

Сьогодні, 26 липня, у Центральному сквері в Кропивницькому відбулась просвітницька акція напередодні Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, який відзначається 28 липня, передає кореспондент CBN.

Всіх охочих безкоштовно перевіряли на гепатити В та С. Під час акції поширювали інформаційні матеріали, а соціальні працівники надавали консультаційну допомогу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Для того, аби перевіритися на гепатит, достатньо здати кров на аналіз. Результати були готові вже через 15 хвилин.

Організатори акції кажуть, щоб у подальшому пройти такі тести, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря. Тести – безкоштовні.

Організували акцію благодійна організація «100% життя. Кропивницький» у партнерстві з міжнародним благодійним фондом «Альянс громадського здоров’я» та Центром громадського здоров'я Кіровоградської обласної ради.

«Якщо взяти статистику по області, то за минулий рік на гепатит хворіли 373 людини. Для області це дуже велика цифра. Більшість гепатитів виявляють на пізніх стадіях, а отже їх пізно діагностували, тому ми і вийшли на цю акцію, щоб закликати людей бути уважним до свого здоров’я», – зазначив виконавчий директор БО «100% життя. Кропивницький» Костянтин Данильченко.