Кіровоградщині загрожує африканська чума свиней

Перегляди: 1103

На Кіровоградщині нарахували близько 204 000 голів свиней, в тому числі в 122 господарствах - 135 000 голів, у приватному секторі – 68 000 голів.

Про це сьогодні, 29 липня, під час апаратної наради в ОДА повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в області Ігор Бойчук, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Темою номер один протягом останніх років на Кіровоградщині була і залишається африканська чума свиней. З початку виявлення захворювання в Україні з 2012 року зареєстрували 488 випадків, з яких - 14 випадків припадає і на Кіровоградську область.

Протягом 2018 року на Кіровоградщині не реєстрували африканську чуму свиней. Захворювання нагадало про себе в цьому році, коли на території області у квітні зареєстрували неблагополучний пункт щодо африканської чуми свиней - у мисливських угіддях лісового урочища «Таранове - 2» Вільховатського лісництва Гайворонського району. Після проведення заходів з локалізації та ліквідації вогнища інфекції неблагополучний пункт оздоровили.

Спалахи захворювання майже щодня виникають на території України, про що свідчать повідомлення з сусідніх областей. Найближчі вогнища інфекції - в Миколаївській, Дніпропетровській, Полтавській областях.

Це говорить про те, що збудник АЧС постійно циркулює в природі і загрожує свинарській галузі.

Наслідком цієї ситуації є виникнення 19 - 20 липня захворювання та загибелі свиней у Добровеличківці в СФГ «Центр», де утримувалося 222 тварини.