На Кіровоградщині 9 підприємств-банкрутів заборгували зарплати своїм працівникам

Перегляди: 1027

На Кіровоградщині дев’ять підприємств-банкрутів заборгували зарплату своїм працівникам, сума боргу складає 3 млн 517 тис. грн.

Про це CBN поінформували в прес-службі управління юстиції області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Наразі на Кіровоградщині в процедурі банкрутства знаходиться 58 підприємств. Вони є абсолютно неплатоспроможними. Дев’ять з них мають борги перед своїми працівниками. Щоб виплатити їх, потрібно продавати майно, що знаходиться у власності підприємств. Цим займаються арбітражні керуючі. З початку року 88,8 тисячі гривень боргу з зарплати вже вдалося ліквідувати», – зазначила в. о. начальника обласного управління юстиції Анна Калініна.

Здебільшого підприємства-боржники мають приватну форму власності. Серед найбільших з них – ВАТ «Кіровоградський кар’єр», що знаходиться у селі Соколівське Кропивницького району, та ВАТ «ОЛІМП», що знаходиться у Світловодську.

Що стосується підприємств-банкрутів державної форми власності, таких на Кіровоградщині є кілька. Розташовуються вони в Олександрії. Йдеться про управління з буріння технічних свердловин і Олександрійську автобазу – дочірнє підприємство Державної холдингової компанії «Олександріявугілля»