Реконструкцію набережної Інгулу в Кропивницькому хочуть почати зі спортивної зони

Перегляди: 1296

Проект реконструкції набережної Інгулу в Кропивницькому чекає на визначення черговості робіт.

Про це йшла мова на робочій нараді з відповідного питання сьогодні, 29 липня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проект розробляють без однієї частини - реальними у міськраді бачать межі реконструкції від вулиці Михайлівської до Вокзальної, а не до Київської. Цю ідею й підтримали депутати у березні. А локація району парку Космонавтів потребує капітального ремонту.

Увесь проект коштує 201 мільйон гривень. Таких коштів у бюджеті зразу не знайти, тому проект розбитий на чотири частини по мостах та правий і лівий берег.

З липня минулого року провели геофізичні та геологічні вишукування, технічне обстеження зливової каналізації, пішохідних мостів та розробку частини робочої документації, на що витратили 560 тисяч гривень.

«На сьогоднішній день триває корекція документації техніко-економічного обґрунтування та готується процедура оцінки впливу на довкілля, яка може зайняти 70 робочих днів плюс проходження експертизи», - розповів начальник управління капітального будівництва міськради Сергій Білокінь.

Заступник міського голови Олександр Мосін запропонував зустрітися робочій групі знову через два тижні, щоб остаточно розробити дороговказ з реконструкції. Планують почати з частини від Михайлівської до Великої Перспективної з боку спортшколи.