У Кропивницькому медики закликають годувати немовлят грудьми, а не сумішами

Перегляди: 1711

У Кропивницькому медики закликають матерів немовлят годувати своїх дітей лише природнім шляхом, передає кореспондент CBN.

Лікар міської дитячої поліклініки Ольга Мороз каже, що будь-яка суміш, яка зараз продається для вигодовування дітей, не є корисною.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми повинні розуміти, що в усіх сумішах звичайне сухе коров’яче молоко, яке не таке корисне для малюка, як грудне. З грудним молоком дитина отримує білки, жири, вуглеводи і кілокалорії, які необхідні їй у процесі життя. Разом з грудним молоком вона отримує й захист від інфекційних захворювань», – каже лікар.

Лікарі зазначають, що вони нагадують про переваги грудного вигодовування мамам немовлят завжди.

«Ми завжди розповідаємо мамам про користь грудного вигодовування, коли вони приходять на огляд зі своєю дитиною, та роздаємо інформаційні листівки. Також у кожного лікаря в кабінеті є література та підбірка матеріалів про грудне вигодовування», – додала Ольга Мороз.

З 1 по 7 серпня пройде всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. Його мета – нагадати батькам, що для немовлят краще грудне вигодовування.