У Кропивницькому районі заборонили удобрювати поля непереробленим лайном

Перегляди: 894

19 липня фахівці ГУ Держпродспоживслужби в області відреагували на звернення містян щодо неприємного запаху в повітрі в Кропивницькому.

Про це сьогодні, 29 липня, під час апаратної наради в ОДА повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в області Ігор Бойчук, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Для встановлення причин виникнення неприємного запаху обстежили підприємства, які функціонують на території Кропивницького району та діяльність яких могла спричинити цю ситуацію. Під час обстеження встановили, що причиною розповсюдження смороду могло стати внесення фермером у ґрунт неперероблених продуктів тваринного походження, придбаних у філії Кіровського ПАТ «Агрохолдинг Авангард» (с. Вільне).

Фахівці, перевіривши ПАТ, виявили порушення щодо поводження з побічними продуктами тваринного походження, не призначеними для споживання людиною. Їх реалізовували з порушенням вимог чинного законодавства. Керівника підприємства притягнули до адміністративної відповідальності, а також склали припис про усунення виявлених порушень.

За ініціативи Держпродспоживслужби в області провели засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кіровоградській райдержадміністрації, рішенням якої господарствам різної форми власності, які займаються утриманням тварин, заборонили вивозити неперероблені продукти тваринного походження на сільськогосподарські угіддя Кропивницького району.