У Кропивницькому вшанують загиблих спецпризначенців

Перегляди: 1144

Сьогодні, 29 липня, об 11:00, на Алеї Слави Рівнянського кладовища відбудеться панахида за спецпризначенцями 3-го окремого полку спецпризначення, які загинули п’ять років тому під Латишевим Донецької області.

Про це CBN поінформували організатори заходу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За інформацією обласного військового комісаріату, 29 липня 2014 року група під загальним керівництвом полковника Лисенка вирушила на пошуки пілотів збитого СУ-25. Напередодні вони успішно провели операцію з порятунку іншого пілота збитого штурмовика.

Власник ферми 61-річний чоловік зустрів військових і запросив їх переночувати в ангарі, а сам виїхав до Сніжного і доніс про це терористам, які приїхали на бронетехніці і оточили ферму. В нерівному бою під час прориву загинули десятеро спецпризначенців: підполковник Сергій Лисенко, капітан Кирило Андреєнко, капітан Тарас Карпа, старшина Андрій Шершень, старшина Олексій Глобенко, сержант Анатолій Бузуляк, старші солдати Сергій Гришин, Лев Панков, Ярослав Шимчик та Роман Рикалов.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджені орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно) підполковник Сергій Лисенко, капітан Кирило Андреєнко, капітан Тарас Карпа.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагороджені орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) сержант Анатолій Бузуляк, старшина Олексій Глобенко, старшина Андрій Шершень, старші солдати Ярослав Шимчик, Роман Рикалов, Сергій Гришин, Лев Панков.