У Кропивницькому знайшли збудник інфекції, який став причиною спалаху сальмонельозу

Перегляди: 993

У Кропивницькому знайшли збудник інфекції, який став причиною спалаху сальмонельозу під час святкування дня народження.

Про це CBN поінформували в прес-службі Кіровоградського обласного лабораторного центру.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За результатами лабораторного дослідження залишків страв та харчових продуктів, які споживали потерпілі, в трьох пробах знайшли патогенні та умовно-патогенні мікроорганізми (сальмонелу та цитробактер). Їх виявили у двох салатах з овочами і яйцями та овочами і м’ясом, заправлених домашнім майонезом, а також у майонезі домашнього приготування.

У 11 хворих, які святкували день народження вдома, знайшли сальмонельозну інфекцію.

Нагадаємо, 12 членів однієї родини з Кропивницького опинилися на лікарняних ліжках після святкування дня народження. Серед них – двоє дітей.

У десяти хворих, які опинилися на лікарняних ліжках після святкування вдома дня народження, знайшли сальмонельозну інфекцію.

Сальмонельоз – гостре кишкове захворювання, яке виникає при споживанні продуктів, заражених мікроорганізмами з роду «сальмонела».

Цитробактер - найбільш часта причина внутрішньо-лікарняних інфекцій та інфекцій сечовивідних шляхів. Цитробактер здатний викликати спалахи гастроентеритів і токсикоінфекцій, внутрішньо-лікарняних інфекцій, менінгітів, абсцесів мозку, урологічних захворювань і гнійних інфекцій у дітей і дорослих.