У Добровеличківці поліцейські врятували життя чоловіку

Перегляди: 1377

Громадянина, який знепритомнів, по дорозі на виклик помітили працівники Добровеличківського відділення поліції, негайно викликали карету швидкої, надали домедичну допомогу та вдало провели реанімаційні заходи.

До приїзду лікарів врятований ними чоловік почав дихати самостійно, повідомили CBN у секторі комунікації ГУ НП в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Пригода сталася в Добровеличківці вчора, 29 липня, близько 12:00. Наряд поліції у складі поліцейського групи реагування патрульної поліції старшого сержанта Павла Сніжкова та дільничного офіцера лейтенанта Максима Тимка під час виїзду з населеного пункту помітили чоловіка, який лежав на узбіччі дороги.

Зі слів перехожих, він їхав на велосипеді, потім упав набік і вже не підводився.

Поліцейські взялися надавати йому допомогу. Оскільки потерпілий не дихав, йому довелося проводити непрямий масаж серця та штучну вентиляцію легень.

У результаті вжитих заходів правоохоронцям ще до приїзду швидкої вдалося повернути потерпілого до життя.

Нині чоловік перебуває у реанімаційному відділенні районної лікарні. Його стан стабільно тяжкий, однак він має серйозні шанси на одужання.

За словами лікарів, заходи з реанімації поліцейські провели вчасно і на досить високому професійному рівні. У ситуаціях, коли рахунок йде на секунди, будь-які зволікання могли б закінчитися для 60-річного чоловіка трагічно.

«У таких випадках у нас немає права на помилку. Якщо від тебе залежить чиєсь життя, відчуваєш на собі відповідальність, а тому кожен крок і дія мусять бути правильними. Хороші практичні навички – це можливість виконати свій обов’язок і тим врятувати. Добре, що нам це вдалося», – сказав Максим Тимко.

Сьогодні, 30 липня, під час наради в Головному управлінні поліції області за професійні дії поліцейські Добровеличківського відділення отримали заохочення від керівництва поліції області та відомчої профспілкової організації. Відзнаки та премію правоохоронцям у присутності колективу вручили заступник начальника ГУНП в області Руслан Горяченко та голова профспілки Валерій Шевчук.