На Кіровоградщині добуватимуть золото

Перегляди: 11997

Сьогодні, 31 липня, в прес-центрі CBN відбулося громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля майбутнього видобування руд золота на Клинцівському родовищі - під Кропивницьким та в Компаніївському районі.

Представники підприємства ТОВ «Ліра Майн Мінералз», що планує видобувати на цих територіях золото, провели обговорення з громадою Клинців.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами кандидата геологічних наук Олексія Фальковича, який є консультантом підприємства, продуктивність по видобутку руди становить 100 тис т/рік, вихід концентрату - 4,2 тис т/рік, а золота - 465,5 кг/рік.

«Середній вміст золота на цьому родовищі складає 7,3 грама на тонну. Планується видобування руд цього родовища підземним способом», - сказав він.

Промислова ділянка складає 30 га.

Людям обіцяють більше 300 робочих місць, соцпакети, соціальну угоду для розвитку інфраструктури села. Підприємство планує використовувати новітні технології, які максимально безпечні для екології. Планується, що компанія працюватиме близько 20 років. Орієнтовно воно сплачуватиме податку до 50 млн грн на рік - 15 у місцевий бюджет та 35 - у державний.

Нині підприємство готується до отримання ліцензії на видобуток. Промислову розробку планують почати через рік - два.