«Олександрія» поступилася «Шахтарю»

Перегляди: 1152

У першому турі Української Прем’єр-Ліги зустрічалися володарі бронзових та золотих нагород минулої першості – «Олександрія» та «Шахтар», повідомляє кореспондент CBN.

Для підопічних Володимира Шарана це був перший офіційний матч в новому сезону. А от «гірники» горіли бажанням реабілітуватися після поразки в Суперкубку України від київського «Динамо». У першому таймі ініціативою більше володіли гості. І вже на восьмій хвилині арбітр зустрічі Анатолій Абдула, який весь матч відверто симпатизував донеччанам, призначив дуже суперечливий пенальті в ворота «Олександрії». Та голкіпер господарів Юрій Паньків холоднокровно парирував удар з 11-ти метрової позначки Марлоса. Після цього хлопці Володимира Шарана трохи заспокоїлися й стали відповідати своїми контрвипадами на атаки гостей. У «Шахтаря» ж гра в нападі трохи розлагодилася. І в кінцівці першого тайму олександріці провели класний випад. Кирило Ковалець витримав паузу й кинув в прорив у штрафну Максима Третьякова. Новачок господарів зрячим ударом поклав м’яч у дальній кут – 1:0.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відразу по перерві господарі мали чудовий шанс збільшити свою перевагу, але Євген Банада не влучив головою у ворота з десяти метрів. Після цього підопічні Володимира Шарана стали грати на втримання рахунку й дуже притискалися до власних воріт. До певного часу олександрійців рятував найкращий гравець цього поєдинку Юрій Паньків. Але весь час відбиватися без належної контргри не вдалося. І тут свою лідерську роль зіграв реактивний Тайсон. Спочатку простріл бразильця невдало перервав Гліб Бухал – 1:1. А за десять хвилин до фінального свистка капітан «Шахтаря» із-за меж штрафної вдало пробив у дальній кут – 1:2.

Наприкінці зустрічі, коли господарі побігли відіграватися великими силами, чемпіони України провели разючий контрвипад. Знову Тайсон розігнав атаку, а завершили комбінацію два гравця, які вийшли на заміну. Бланко-Лещук відгукнувся на пас партнера й зробив зрячу передачу на дальню стійку. Там передачу очікував Дентіньо, який поставив крапку в цьому цікавому та інтригуючому протиборстві – 1:3.