У Кропивницькому відкрили «блакитну» виставку (ФОТО)

Перегляди: 1282

«50 відтінків блакиті» - в обласному художньому музеї відкрили виставку з присвятою літу, яке так швидко минає, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В експозиції – 27 живописних та графічних полотен з фондового зібрання музею. Автори – художники-земляки, знані митці з інших регіонів України, початківці та класики. На картинах – гірські пейзажі, морські та річкові краєвиди. Роботи виконані у різних техніках та жанрових напрямках від реалізму до абстракціонізму.

«Тут представлені автори від класиків до зовсім сучасних і новаторських. По хронології це – 19 – початок 21 століття. Всі роботи під однією тематикою – розкривають палітру блакитного кольору, який є дуже важливими в образотворчому мистецтві й викликає певні асоціації з небом, літом, морем, річками, поверхнею води», - прокоментувала науковий співробітник обласного художнього музею Анна Недлінська.

Одна із цікавинок експозиції – картина нашої землячки Аліни Давиденко, яка нині живе і працює у столиці.

«Тут представлена картина молодої талановитої художниці-землячки Аліни Давиденко, - зазначила Анна Недлінська. - Творчий псевдонім у неї Аліна Ліндао. Робота називається "Натхненна Норвегією". Досить цікава по техніці виконання. Тут мікс різних технік. Особливо подобається стилізований жіночий образ – обличчя із заплющеними очима, яка дійсно мріє про щось своє, можливо, недосяжне, велике посеред легких білих хмаринок. Все це на такій спокійній розміреній блакиті створює таку певну легкість, вона нагадує ніби таку пір’їнку».

Працюватиме виставка до середини серпня.