На Кiровоградщинi встановили 19 випадкiв порушення щодо працевлаштування людей з iнвалiднiстю

Перегляди: 615

Управлiння Держпрацi встановило 19 випадкiв порушення законодавства щодо працевлаштування людей з iнвалiднiстю на Кiровоградщинi.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З початку року провели 29 перевiрок з дотримання законодавства про працю людей з iнвалiднiстю. Встановили 19 випадкiв порушення ст.19 Закону України «Про основи соцiальної захищеностi iнвалiдiв в Українi» в частинi неподання до Фонду соцiального захисту iнвалiдiв звiту про зайнятiсть та працевлаштування даної категорiї громадян. Згiдно зi ст.19 цього закону, для пiдприємств, установ, органiзацiй, фiзичних осiб, якi використовують найману працю, установлюють норматив робочих мiсць для працевлаштування iнвалiдiв у розмiрi чотирьох вiдсоткiв середньооблiкової чисельностi штатних працiвникiв облiкового складу за рiк, а якщо працює вiд восьми до 25 осiб, - одне робоче мiсце.

Передали до суду 17 протоколiв для притягнення винних посадовцiв до адмiнiстративної вiдповiдальностi.

У Кропивницькому та в Онуфрiївському районi на двох пiдприємствах за неусунення порушень та невиконання вимог припису iнспектора працi, на роботодавцiв вдруге наклали штрафнi санкцiї.