Реконструкцiя водогонiв у Кропивницькому зробить подачу води стабiльнiшою, а якiсть – кращою

Перегляди: 747

У Кропивницькому реконструюють два основних водогони: один уже завершили, iнший – лише кiлька мiсяцiв, як розпочали.

Про це CBN поiнформували в мiськiй радi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Адмiнiстрацiя кропивницького водоканалу переконана, що в результатi реконструкцiї поривiв в обласному центрi стане менше i якiсть води, що подаватимуть новим трубопроводом, стане кращою.

Один водогiн дiаметром 800 мiлiметрiв вже замiнили на новий дiаметром 500 мiлiметрiв. Цей трубопровiд починається вiд пам’ятника «Катюшi», проходить вулицею Сиваською, через «склади Брайченка», вулицями Олега Ольжича та частково Чорновола, Мєдвєдєва до перехрестя з вулицею Юрiя Олефiренка та проспектом Училищним.

Реконструкцiю його розпочали ще у сiчнi минулого року, наразi роботи по його будiвництву вже завершили. Зараз проводять монтаж обладнання та переключення самих конструкцiй камер. Водовiд уже заповнили водою i запустили у роботу.

Iнший водогiн – дiаметром 600 мiлiметрiв, «центральний» – замiняється на водопровiд 400 мiлiметрiв, починаючи вiд вулицi Братиславської по Левитського, йде пiд арку, далi провулком Водостiчним повз Козачий острiв, вулицею Пашутiна i закiнчується на вулицi Преображенськiй.

Це – один iз найбiльш аварiйних на сьогоднi водогонiв, який оновлять. Його реконструкцiю розпочали одночасно з будiвництвом арки пiд залiзницею – у червнi поточного року. У зв’язку з тим, що у Кропивницькому запустили магiстральний водогiн, а «центрального» водогону побудували лише дiлянку вiд вулицi Братиславської до Київської, необхiдно було провести перепiдключення для вiдключення старих мереж. Пiсля виконання цих робiт запланували вiдключення iншої дiлянки центрального водогону – вiд вулицi Київської до обласної фiлармонiї. Старий водогiн можна було вiдключати великими дiлянками, а тут у зв’язку з великою кiлькiстю пiдключень потрiбно буде вiдключати невеликi вiдрiзки.

Загалом на реконструкцiю водогону вiд «Катюшi» витратили майже 20 мiльйонiв гривень. Замiнили 3,2 кiлометра труб. На «центральному» водогонi поки замiнили 710 метрiв iз запланованих п’яти кiлометрiв. На цей вiдрiзок витратили 1,6 мiльйона гривень iз запланованих 15,3 мiльйона. «Центральний» водогiн повнiстю реконструюють до березня 2020 року.

Кошти для цих робiт отримали в кредит у результатi спiвпрацi з Мiжнародним банком реконструкцiї та розвитку.