У громадi на Кiровоградщинi вiдбувся креативний кiновечiр (ФОТО)

Перегляди: 973

Днями у мiському парку Бобринецької громади вiдбувся кiновечiр «Iдеї, що рухають свiт».

Про це CBN поiнформували органiзатори заходу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Формат кiноклубу передбачав обговорення та обмiн iдеями пiсля переглядiв, працював «вiльний мiкрофон». Задум полягав у тому, щоб за допомогою вiдеоiсторiй та сюжетiв познайомитися з активiстами з iнших громад, їхнiми iдеями, проектами, звершеннями.

На цю подiю завiтало чимало жителiв Бобринця. Завдяки тематичнiй пiдбiрцi вiдеосюжетiв глядачi мандрували до Маловискiвської громади - познайомилися з вiдеоiсторiями, якi зняли Громадська органiзацiя молодих освiтян «ДiєVO» в рамках проекту «Жiночий авангард» минулого року за пiдтримки Програми DOBRE. Познайомилися з проектом «ШоТам?», який зробив сюжет про вiдомий на всю Кiровоградщину та Україну етноекспедицiйний проект «Баба Єлька».

Герої серед нас - про це кажуть чи не в кожному вiдео режисери проекту «Назустрiч сонцю». Одним iз таких героїв є Володимир Онищук, який представляє Корюкiвську молодiжну органiзацiю «АЛЬТЕРНАТИВА».

Вiдкриттям вечора став проект «Ukrainer»: переглянули кiлька вiдео, надихнулися красою країни.

Через вiдеопоезiю мистецької платформи «Типовий поет», яку презентувала бобринчанка Ольга Луценко, вiдкривали жанр, що поєднує художнiй текст, голос, вiдео, емоцiї. Дивувалися першiй урбанiстичнiй вiдеопоезiї, яку зняла бобринецька молодь разом з «Frame Studio Кропивницький» (її заснували Ольга та Артем Луценки).

А вже 2 серпня традицiйно о 20:00 у Бобринцi вiдбудеться черговий кiновечiр «Магiя добрих вчинкiв» на тему волонтерства, зоозахисту та громадського активiзму.

Захiд проводить спiлка «Громадськi iнiцiативи України» у партнерствi з ГО «Агенцiя сталого розвитку "Хмарочос"» в рамках проекту «Голос громади в мiсцевому самоврядуваннi» програми USAID «Децентралiзацiя приносить кращi результати та ефективнiсть» (DOBRE). Cпiлка «Громадськi iнiцiативи України» - регiональний партнер програми USAID DOBRE в Кiровоградськiй областi.