На Кiровоградщинi з початку року 2500 малюкiв отримали свiдоцтва про народження в медзакладах

Перегляди: 704

Iз початку року в пологових будинках Кiровоградщини свiдоцтва про народження немовлят видали 2500 батькам.

Про це CBN поiнформували в обласнiй юстицiї.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ювiлейний документ отримав 1 серпня хлопчик Михайло з Кропивницького. Його батькам Євгену та Наталi свiдоцтво про народження та довiдку про мiсце реєстрацiї сина вручила в.о. начальника обласного управлiння юстицiї Анна Калiнiна.

Заступник iз питань державної реєстрацiї Олег Потьомкiн зауважив, що до 1 сiчня 2020 року має вiдбутися реалiзацiя проекту «ЄМалятко», який iнiцiював Мiн’юст спiльно з Кабмiном.

«Проект «ЄМалятко» передбачає, що батьки зможуть отримати десять послуг, пов’язаних iз народженням дитини, за однiєю онлайн- або офлайн-заявою, та ще й одразу в пологовому будинку. Зокрема з наступного року очiкується, що таким чином вони зможуть вирiшувати питання щодо реєстрацiї народження та мiсця проживання, присвоєння податкового номеру, допомогу при народженнi та iншi послуги», – сказав Олег Потьомкiн.

Нагадаємо, сервiс iз вручення перших документiв немовлят у пологових будинках почав дiяти на Кiровоградщинi наприкiнцi 2015 року. За кiлька рокiв його перевагами скористались понад 14 тисяч батькiв.