Кропивницька «Зірка» виграла перший матч в аматорському чемпіонаті України

Перегляди: 1018

Кропивницька «Зірка» вдало дебютувала в чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд, передає кореспондент CBN.

Першим суперником кропивничан, сьогодні, на стадіоні «Зірка» став дніпровський СК «Дніпро-1 – Борисфен». У порівняні з поєдинками чемпіонату Кіровоградщини склад «зіркових» зазнав певних змін. Місце в воротах зайняв голкіпер Олександр Антоненко, а в центрі захисту діяли ще два криворожани Євгеній Мороз та Павло Бовтуненко. В опорній зоні грав Дмитро Хорольський, який вже виступав за кропивницьку команду в Першій лізі, а на вістрі атаки розмістився Микола Кучеренко. У півзахисті на поле вийшов місцевий вихованець Павло Замуренко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Не зважаючи на такі суттєві зміни підопічні Саміра Гасанова пішли вперед великими силами. Наші гравці мали більше досвіду виступів на такого рівні, ніж їхні юні конкуренти. Вже на шостій хвилині голкіпер гостей Станіслав Тарасенко відбив удар зі штрафного Максима Скорова. Через десять хвилин суперники у власній штрафній зупинили прорив Сергій Кутулупенка. Арбітр призначив пенальті. Удар із «позначки» у капітана «Зірки» Олександра Кочури не вийшов й воротар дніпровців Станіслав Тарасенко свою команду врятував.

Це тільки ще більше налаштувало кропивничан на рішучі дії. Далі обвідним ударом у дальню «дев’ятку» намагався реабілітуватися за свій попередній промах Кочура. Цього разу лідеру «Зірки» трохи не вистачило влучності.

На 35 хвилині ледь не створив неприємності для власних воріт Олександр Антоненко. Воротар «зіркових» невдало відбив м’яч на суперника, а той вивів на ударну позицію свого партнера. Голкіпер господарів вимушений був виправляти власну похибку, парирувавши удар у карколомному стрибку. Це був єдиний небезпечний момент біля воріт «Зірки» за весь матч.

Підопічні Саміра Гасанова реалізували свою велику ігрову перевагу ще до перерви. Спочатку на простріл із правого флангу ніхто не встиг відгукнутися. На 44 хвилині Максим Скоров узяв на себе ініціативу й влучним пострілом із 18 метрів в нижній кут таки змусив капітулювати Станіслава Тарасенка – 1:0.

У другому таймі характер протиборства не змінився. Господарі поля продовжували йти вперед і створювати моменти. Десь не вистачало влучності, а, як мінімум в трьох епізодах, просто блискуче на останньому рубежі діяв воротар дніпровців Станіслав Тарасенко. Саме своєму голкіперові гості повинні завдячувати, що кропивничанам так і не вдалося збільшити рахунок. Єдиного голу Максима Скорова кропивницькій «Зірці» вистачило, щоб відсвяткувати свою дебютну перемогу в групі третього чемпіонату України серед аматорських команд.