У Кропивницькому міський пологовий будинок виконує функції перинатального центру (ФОТО)

Перегляди: 3638

В обласному центрі функціонує пологовий будинок, де створені максимально зручні умови перебування і лікування пацієнтів та народження малюків.

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тут цілодобово працює діагностичне відділення, капітально відремонтований харчоблок, закуплене все необхідне обладнання за стандартом перинатального центру - у першу чергу, дитячі рентген-апарати з оцифровувачами, реанімаційні ліжка, дихальна і киснева апаратура.

Створення відділень інтенсивної терапії для жінок і новонароджених дозволяє приймати майбутніх мам від терміну вагітності 32 тижні і виходжувати недоношених малюків та таких, що народилися із малою вагою.

За інформацією головного лікаря пологового будинку №1 Людмили Романів нині в пологовому будинку є можливість виходити дитинку, яка народилася з вагою у 700 грамів.

«За рахунок того, що ми маємо пологовий будинок, що виконує функції перинатального центру, та обладнанню, яке тут маємо, ми можемо виходжувати діток, що народжуються з такою маленькою вагою. Раніше у нас такі дітки просто не виживали», - зазначає головний лікар.

А у 2018 році в пологовому будинку капітально відремонтували відділення консервативної гінекології. На це з міського бюджету виділили півтора мільйона гривень. Відділення консеpвативної гінекології та консультативно-діагностичне відділення – це жіноча консультація, що пеpеїхала сюди з колишнього пологового будинку №2.

У закладі облаштовані кабінети вузькопрофільних спеціалістів – невpопатолога, каpдіолога, теpапевта. В оновлених відділеннях працюють діагностичні підpозділи – кабінети УЗД, кабінет pанньої неонатальної діагностики та лабоpатоpія.