Фахівці назвали причину цвітіння Інгулу в Кропивницькому

Перегляди: 1330

Інгул в Кропивницькому «цвіте» через відсутність водообміну.

Про це під час апаратної наради в ОДА сьогодні, 5 липня, повідомила в. о. начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Кіровоградській області Катерина Гайдук, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Крім того, коли проектувалося берегоукріплення, передбачали фонтани, куди потраплятиме кисень і сприятиме розкладанню органічних забруднень.

Все це призвело до негативного стану річки, особливо у центрі міста. Щоб зрозуміти, як відновити Інгул, необхідно провести детальний аналіз за майже півсотнею показників.

«Необхідно було зробити в першу чергу водообмін на початку року. Зробити очищення берм, на які дуже великий змив надходить із території міста, і це є основне забруднення, яке впливає на ту біомасу, яка живе у цьому водоймищі і могла забезпечити очищення річки. Це впливає на ті риби, які б могли поїдати органіку, що розвивається. Щоб нам визначитися із тим, що необхідно зробити, необхідно провести детальний аналіз і дослідження якості води», - додала Гайдук.

Нагадаємо, водні об’єкти на Кіровоградщині перевірятимуть за 45 показниками.